Produžen raspust u februaru

Budući da pik ovog talasa Kovida 19 možemo očekivati sredinom meseca, donešena je odluka o produžetku februarskog raspusta, te će tako učenici krenuti 21. februara u školu, saopštio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

0
89

Donešena je odluka o produžetku februarskog raspusta, te će učenici spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno 9 slobodnih dana i u školu će krenuti 21. februara, saopštio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i zbog ove odluke, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna.

Od ponedeljka 7. februara, u srednjim školama i drugom ciklusu osnovne škole, učenici od 5 do 8 razreda, nastavu će pratiti po kombinovanom modelu, što podrazumeva odlazak u školu dan za danom, učenika podeljenih u dve grupe, dok će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 27. januara do 2. februara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 4.935, odnosno, 0,64% obolelih. Iz ministarstva apeluju na decu i zaposlene u prosveti da tokom raspusta budu odgovorni prema sebi i najbližima i da poštuju propisane mere sprečavanja širenja Kovida 19.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.