Prodata Stara šećerana u Beogradu

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodala je danas na javnom nadmetanju Staru šećeranu u Beogradu za 690 miliona dinara.

0
11

Šećerana, čija je početna cena bila nešto veća od 680.000 miliona dinara, prodata je na javnom nadmetanju, na kojem su učestvovala ukupno četiri ponuđača.

Prihvaćena je druga ponuda od 690 miliona dinara, ali iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika novinarima nisu hteli da saopšte ko su bili učesnici licitacije, ni ko je kupac, navodeći da će o tom objaviti saopštenje na svom sajtu.

Ni zastupnica kompanije koja je kupila Staru šećeranu, iz advokatske kancelarije “GS & M”, nije htela da navede koga je zastupala, navodeći da nema ovlašćenje da daje izjave.

Prodaju su pokušali da spreče narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović iz Ekološkog ustanka i profesor Branislav Dimitrijević iz Zeleno-levog fronta, navodeći da je u pitanju kršenje zakona, ali u tome nisu uspeli. Aktivisti koji su bili u sali za licitiranje tražili su da se licitacija prekine, ističući da kulturno nasleđe ne može da se rasprodaje.

Predstavnici Agencije za licenciranje stečajnih upravnika su sve vreme isticali da se radi prema zakonu, da su o licitaciji obavešteni svi koji je trebalo da budu obavešteni, kao i da je sajt Agencije bio van funkcije nekoliko sati.

Stara šećerana poseduje 18 nepokretnosti, a među objektima je i onaj pod zaštitom države, u kom je pozorište KPGT, za koje je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić rekao da ga niko neće rušiti, već će moći samo da ga renovira. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.