Prodaja zemljišta u zoni Sever IV

VIDEO K9: Pred odbornicima Novog Sada na današnjoj redovnoj sednici Skupštine grada je skoro 50 tačaka dnevnog reda, a među najvažnijima ona koja se tiče prodaje zemljišta u radnoj zoni Sever 4, na kojem bi japanska kompanija Nidek mogla da izgradi fabriku za proizvodnju elektromotora.

0
27

Davanje saglasnosti o prodaji 21 hektara gradskog zemljišta u radnoj zoni Sever IV firmi CTP Invest iz Beograda za oko 994 miliona dinara našlo se danas pred odbornicima na sednici Skupštine Novog Sada.

Na tom mestu bi ova firma gradila postrojenje koje bi japanski Nidek iznajmljivao za svoju fabriku za proizvodnju elektro motora.

Odluka o prodaji doneta je nekoliko dana nakon što je Vlada ulaganje japanske kompanije proglasila projektom od značaja za Srbiju.

Radikalima je na ovoj sednici, kahttps://youtu.be/HdjFu9j1w_Eko kažu, važan Izveštaj o Zaštitniku građana za 2020. godinu, jer smatraju da ova institucija nije dovoljno učinila za građane Novog Sada i očekuju da gradski ombudsman energičnije postupa u zaštiti prava sugrađana.

Oni od Zaštitnika građana Novog Sada zahtevaju i da, kako su istakli, odluka o besplatnom pohađanju vrtića proširi na svu decu a ne samo za onu koja idu u PU „Radosno detinjstvo“.

O prodaji zemljišta radikali kažu da ih raduje svaka nova investicija koja dolazi u naš grad i očekuju da, kao što je i planirno, japanska kompanija zaista u startu zaposli 300 radnika.

Odbornička grupa DSS – Miloš Jovanović, danas su takođe diskutovali o Izveštaju Zaštitnika građana prema kojem se, kkao navode, najveći broj pritužbi građana odnosi na inspekciju.

Veliki broj tačaka dnevnog reda na današnjoj sednici odnosio se na izveštaje i odluke gradskih javno-komunalnih preduzeća.

Odbornici su konstatovali i ostavku vršioca dužnosti direktora Informatike Siniše Kresojevića i imenovanje na njegovo mesto Gordane Stojsavljević, dosadašnje pomoćnice direktora Urbanizma.

Osim Izveštaj Lokalnog ombudsmana za 2020. godinu, na dnevnom redu je, između ostalog, Izveštaj o radu gradskog Pravobranilaštva za prethodnu godinu, kao i Izveštaj o sprovođenju Lokalnog akcionog plana politike za mlade za period 2019-2022. godine u 2020.

Skupština grada razmatratla je i predlog da se od Vlade Srbije zatraži predaja Novom Sadu zemljište od 10 hektara u Šangaju, neposredno pored Zoohigijene, gde bi bilo napravljeno groblje kućnih ljubimaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.