“Probudimo strip” u deci

VIDEO K9: Izložbu „Probudimo strip“ na kojoj su predstavljeni stripovi koje su uradila deca uz pomoć svojim mentora na likovnim radionicama Novosadskog dečjeg kulturnog centra, sugrađani mogu pogledati u Kulturnoj stanici „Mlin“.

0
8

Izložba „Probudimo Strip“, otvorena u petak u Kulturnoj stanici Mlin, sastoji se od crteža koja su deca kreirala na likovnim radionicama Novosadskog dečjeg kulturnog centra uz pomoć svojih mentora Zlatka Milenkovića, strip crtača iz „Strip vesti“, Georga Redžeka, likovnog pedagoga i Ljubice Tankosić, urednice likovnog programa NSDKC-a.

Likovna urednica Novosadskog dečjeg kulturnog centra Ljubica Tankosić kaže da je ideja ovog progrema da se najmlađima približi maštoviti svet stripa i prikazati im sve aspekte, delove i slojeve ove umetničke discipline, prepoznatljive i kao „9 umetnost“.

Na otvaranju izložbe ovi stripovi su praktično oživljeni svetlosnim efektima, muzikom i zahvaljujući deci koja su glumila određene delova stripa, a koji su im dali novu dimenziju.

Izložbu „Probudimo strip“ zainteresovani mogu besplatno pogledati do 10. novembra, radnim danima od 9 do 15 časova, u Novosadskom dečjem kulturnom centru, odnosno Kulturnoj stanici „Mlin“, u Radničkoj broj 20.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.