“Probuđene” starije žene protiv diskriminacije

VIDEO K9: 23. marta u Kulturnom centru Novog Sada biće izvedena predstava „Probuđene: 11 ½ starih žena“, koja na specifičan način govori o diskriminaciji starijih žena u društvu.

0
23

Novu predstavu „Probuđene: 11 ½ starih žena“, autorke i rediteljke Branke Bajić Jovanov, u kojoj o diskriminaciji govore umesto glumaca oni koji se suočavaju sa njom, publika će imati priliku da pogleda 23. marta u 19 časova na Velikoj sceni Kulturnog centra Novog Sada.

Predstava i ceo proces koji joj je prethodio je jedna od prvih u Srbiji, koja na ovaj način pristupa temama starosti i starenja.

Reč je o svojevrsnoj formi Teatra zajednice za starije osobe, sa fokusom na žene, koje su se dobrovoljno prijavile da budu deo ovog procesa kroz javni poziv.

U ovom prvom umetnički angažovanom pozorišnom procesu u glavne uloge rediteljka stavlja 11 žena starijih od 65 godina, koje nakon višemesečnog dramskog procesa i istraživanja hrabro progovaraju o izazovima starenja, stereotipima sa kojima se suočavaju i diskriminaciji koju doživljavaju kao starije žene.

Predstava je posebno fokusiranan na dva važna životna prelaza, tranziciju iz aktivnog radnog života u penzionersko doba i suočavanje sa gubitkom voljene osobe.

Ulaz na predstavu je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodna rezervacija.

FOTO/ D. Milosavljević

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.