Probni završni ispit za osnovce

VIDEO K9: Probni završni ispit za osnovce biće održan u petak i subotu, najavilo je Ministarstvo prosvete. Cilj probnog završnog ispita je, kažu u ministarstvu, provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

0
12

U cilju pripreme učenika osmog razreda, nastavnika i škola za završni ispit, probni završni ispit biće održan u svim osnovnim školama u petak, 9. aprila, od 13 časova, kada će učenici polagati probni test iz matematike i u subotu, od 9 časova, za kada je zakazan probni test iz maternjeg jezika i od 11,30 časova, probni kombinovani test iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Učenici će imati na raspolaganju 120 minuta za polaganje probnih testova, a u školama će biti raspoređeni u grupe od najviše 15 đaka, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Ovaj ispit biće verna simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure kao što su vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremili su ispitni materijal koji je dostavljen školama preko nadležnih školskih uprava.

Takođe će polaznici trećeg ciklusa programa funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, u okviru probnog završnog ispita, u petak, 9. aprila, u 13 časova, polagati jedinstveni test koji sadrži zadatke iz odnosno maternjeg jezika, matematike i iz prirodnih i društvenih nauka, kao i opšte kompetencije, saopšteno je iz Ministrastva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.