Probni završni ispit za osmake

VIDEO K9: Učenici osmog razreda u Novom Sadu danas su radili probni završni ispit iz matematike. Tim povodom ekipa Kanala 9 posetila je Osnovnu školu „Kosta Trifković“, koja će u junu u srednje škole ispratiti 115 učenika.

0
1027

Osmaci se već mesecima spremaju za završni prijemni ispit za upis u srednje škole, na kom polažu test iz srpskog, matematike i kombinovani test. Danas su radili probni završni ispit iz matematike kako bi stekli uvid u znanje koje poseduju.

“Učenicima je objašnjen postupak rada na tekstu. Prvo čitaju test i upoznaju se sa tekstom, onda pročitaju psoebno zadatke i počinju da rade od lakših ka težim zadacima. Prvih 45 minuta niko ne može da napusti učionicu, a isto tako i poslednjih 15 minuta. Planirano je da rade 120 minuta”, rekao je Milan Spasojević, direktor OŠ “Kosta Trifković”.

Učenici su imali vremena i prilike da se pripreme za ovu probu.

“Spremam se za ovaj prijemni nekoliko meseci i najviše sam radio matematiku, pa srpski, pa kombinovani. Najteži mi je kombinovani test, hemija i fizika. Planiram da upišem opšti smer Gimnazije”, naveo je Miloš Zarić, učenik.

 

“Najbolje sam spremila matematiku, nju sam najviše vežbala, zatim srpski, kombinovani nisam mnogo učila. Sama sam se spremala i imala sam nekoliko časova sprskog”, navela je učenica Nina Kustudić.

 

“Učim kod kuće sam, idem na privatne časove iz matematike. Nisam nešto puno učio za ovaj probni ispit, ali učiću više”, kazao je učenik Dušan Ilić.

Probni završni ispiti iz predmeta koji će osmaci polagati na završnom ispitu imaju za cilj da provere spremnost učenika, njihovo trenutno znanje, ali i ukažu nastavnicima šta je to čemu treba da se posvete u radu sa đacima kako bi postigli što bolje rezultate na prijemnom ispitu.

“Učenicima je pokazan i film završnog ispita, to ćemo im pokazati još jednom početkom juna. Oni znaju celu proceduru. Čekaju ih gotovi zadaci i predmetni nastavnici će im objasniti postupak rada. Na probne završne ispite donose pribor koji im je dozvoljen na završnom ispitu, to je obična olovka, gumica, hemijska olovka plava, zarezač, pribor za matematiku i naravno nije im dozvoljeno korišćenje mobilnih telefona ili nekog drugog sredstva”, rekao je Spasojević.

U subotu, 8. aprila učenici će raditi probni test iz srpskog i probni kombinovani test.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.