Probni prijemni ispit na PMF-u

VIDEO K9: Budući studenti sada se već uveliko raspituju o uslovima studiranja na fakultetima koji ih interesuju. Pripreme za prijemni su u toku, a kako bi im ublažio stres, Prirodno-matematički fakultet organizuje niz dešavanja za buduće brucoše, ali i za svoje postojeće studente.

0
1189

U toku meseca aprila, Prirodno-matematički fakultet pripremio je zanimljive aktivnosti. Prva na rasporedu je 9. aprila, kada će biti održana “Zanimljiva predavanja” u okviru besplatnih priprema iz matematike i informatike.

Zatim, 11. aprila biće održan Sajam stručnog usavršavanja, a 23. aprila PMF organizuje probni prijemni.

“Taj probni prijemni je nešto što smo prvi put uradili prošle godine. Pokazalo se kao vrlo značajno, zato što tada budući studenti već mogu da osete atmosferu samog prostora, da upoznaju neke profesore, neke svoje buduće kolege, ali i da na stvarno pravi način vide kakva pitanja ih čekaju, na koji način se rešavaju testovi koji će biti na prijemnom i da taj deo početne treme u mnogome umanje”, kaže Saša Rakić, PR PMF-a.

Probni prijemni odnosi se na sve studijske grupe, a srednjoškolci koji su zainteresovani, mogu da se prijave putem sajta fakulteta. Posebna atrakcija ove godine je 21. aprila. Reč je o Noći biologije.

“To je već tradicionalna noć, koja se dešava na našem Departmanu za biologiju i ekologiju. Svakog poslednjeg petka u godini, u mesecu aprilu. Ovoga puta to je 21. april. Mi ćemo naravno blagovremeno sve vaše gledaoce obavestiti o tome, ali evo i ovoga puta da ih podsetimo da negde u svoj raspored upišu da noć između petka i subote, 21. na 22. april provedu na Departmanu za biologiju i ekologiju”, navodi Rakić.

Rakić takođe poziva Novosađane da 25. aprila dođu u Kulturni centar grada i poslušaju predavanje dr Stevana Savića o klimi u našem gradu i u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.