Problemi sugrađana iz ulice Danila Kiša

VIDEO K9: Sugrađani iz Ulice Danila Kiša ponovo su se požalili našoj televiziji da njihovi problemi nikako da stignu na dnevni red nadležnih, naročito kada je higijena u pitanju i to pseći izmet. Nakon našeg upita Gradskoj upravi, radnici Čistoće su juče očistili ovu vrstu otpada iz te ulice.

0
73

Da stanari ulice Danil Kiša nisu preterivali kada su rekli da ne mogu da prođu ovom ulicom od psećeg izmeta, uverila se u petak i naša ekipa koju su, nakon skoro godinu dana, ponovo pozvali zbog istog problema.

Nakon našeg upita Gradskoj upravi, radnici Čistoće su u ponedeljak izašli na teren i očistili ovaj otpad sa ulice. Naš sugrađanin tvrdi da je poslednji put pseći izmet uklonjen kada nam se prethodno obratio, iako su se, prema njegovim rečima i ovaj put obraćali nadležnima.

Stanari ove ulice pitaju se i zašto ne reaguje komunalna milicija i ne piše kazne neodgovornim vlasnicima. Mi smo na ovo pitanje iz Gradske uprave dobili odgovor da za primenu ovlašćenja koja rezultiraju kaznenom merom komunalni milicionar mora zateći lice u neposrednom vršenju prekršajne radnje i da služenici komunalne milicije u okviru svoje redovne patrole imaju obavezu da na svojim patrolnim rejonima preventivnim delovanjem donekle spreče pojavu prekršaja regulisanih Odlukom o držanju domaćih životinja u šta spada izvođenje pasa bez povoca kao i ostavljanje psećeg izmeta.

Dodaju i da na učestalije prisustvo službenika komunalne milicije, utiče trenutni broj službenika i da Služba komunalne milicije u punom sastavu, ne računajući godišnje odmore, bolovanja i slično, broji četiri do pet patrola, odnosno deset komunalnih milicionara, a optimalni broj je tri do četiri patrole ili šest do osam komunalnih milicionara tokom smene, koje pokrivaju teritoriju Grada Novog Sada sa prigradskinm naseljima.

U odgovru iz Gradske uprave navedeno je i da prljanje javne površine psećim izmetom ne potiče samo od tzv. vlasničkih pasa već i od pasa lutalica i da će Službenici komunalne milicije u narednom periodu u skladu sa svojim mogućnostima pojačati pratolnu aktivnost u ovom delu Novog Sada u cilju sprečavanja ove vrste prekršaja. Ovo, međutim, nije i jedini problem koji muči sugrađane iz ove ulice.

Pored nedostajućih klupa koje bi pozitivno uticale na kvalitet života starijih ljudi u ovom delu grada, naši sagovornici ukazali su i na neosvetljen parkić u ulici Milana Simovića, iz kojeg deca izlaze pre prvog mraka. Kažu i da u ovu ulicu nije vraćen podzemni kontejner pa zbog odlaganja otpada moraju da šetaju do kontejnera u Gogoljevoj.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije odgovoreno nam je da je zahtev za postavljnje klupa prosleđen stručnoj službi ove Uprave, koja je uputila nalog nadležnom preduzeću. Radovi će biti realizovani u narednom periodu, odmah po potpisivanju ugovora sa odabranim izvođačem radova, dok izgradnja novog javnog osvetljenja zahteva prethodnu izradu projektno – tehničke dokumentacije, kako bi se pristupilo izvođenju radova, te će za izradu projekta javnog osvetljenja parka, biti obezbeđena sredstva rebalansom budžeta za 2022. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.