Problemi sa kanalom u Šumskoj

VIDEO K9: Stanovnici Šumske ulice na Telepu žale se na problem kanalizacije, jer, kako kažu, neuređeno je, neograđeno, svašta se baca u njega i plaše se da puste decu da se igraju ispred svojih kuća, jer je nebezbedno.

0
608

Ulica Šumska na južnom Telepu problematična je, pre svega, zbog svog položaja na nasipu, zbog čega se stanari žale da nemaju asfalt, a ni osvetljenu ulicu.

Posebna nevolja je i obližnji kanal, koji se sve jače oseća i postaje dom zmijama, glodarima i drugim životinjama.

“Ljudi nemaju kontejnere, nemaju ni kante za smeće i bacaju smeće tu. Ja ih i razumem, jer nemaju gde da ga bacaju. Fekalije se bacaju noću, ispušta se i kanalizacija. Pacova ima jako puno, samo dolaze i dele nam otrove za pacove na koje su oni imuni, eto to je muka”, žali se Ljiljana Vejsi, sugrađanka iz ove ulice.

Prema njenim rečima, ujutru i uveče smrd je toliki da ne mogu ni u dvorište da izađu. Zvali su, kako navode, i nadležne za to, ali niko nije želeo da im izađe u susret.

“Stvarno se taj kanal oseti, baca se svašta, unutra imamo i pacova. Unazad, ne znam koliko godina, imali smo i lisice, verovali ili ne. Žalili smo se, bila je i televizija, ali niko ništa nije preduzeo. Nazvao sam ko je nadležan za te kanale i došao je čovek, napravio zapisnik, ali ništa od toga nije urađeno po tom pitanju”, rekao je Rajko Vivan, stanovnik Šumske.

Zbog svoje prirode i velike udaljenosti od centra, Šumska je samo još jedna od zapostavljenih ulica u Novom Sadu. Njeni stanovnici očekuju odgovore jer se leto bliži, a sa njim i novi problemi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.