Problemi sa kanalom u Šumskoj

VIDEO K9: Stanovnici Šumske ulice na Telepu žale se na problem kanalizacije, jer, kako kažu, neuređeno je, neograđeno, svašta se baca u njega i plaše se da puste decu da se igraju ispred svojih kuća, jer je nebezbedno.

603

Ulica Šumska na južnom Telepu problematična je, pre svega, zbog svog položaja na nasipu, zbog čega se stanari žale da nemaju asfalt, a ni osvetljenu ulicu.

Posebna nevolja je i obližnji kanal, koji se sve jače oseća i postaje dom zmijama, glodarima i drugim životinjama.

“Ljudi nemaju kontejnere, nemaju ni kante za smeće i bacaju smeće tu. Ja ih i razumem, jer nemaju gde da ga bacaju. Fekalije se bacaju noću, ispušta se i kanalizacija. Pacova ima jako puno, samo dolaze i dele nam otrove za pacove na koje su oni imuni, eto to je muka”, žali se Ljiljana Vejsi, sugrađanka iz ove ulice.

Prema njenim rečima, ujutru i uveče smrd je toliki da ne mogu ni u dvorište da izađu. Zvali su, kako navode, i nadležne za to, ali niko nije želeo da im izađe u susret.

“Stvarno se taj kanal oseti, baca se svašta, unutra imamo i pacova. Unazad, ne znam koliko godina, imali smo i lisice, verovali ili ne. Žalili smo se, bila je i televizija, ali niko ništa nije preduzeo. Nazvao sam ko je nadležan za te kanale i došao je čovek, napravio zapisnik, ali ništa od toga nije urađeno po tom pitanju”, rekao je Rajko Vivan, stanovnik Šumske.

Zbog svoje prirode i velike udaljenosti od centra, Šumska je samo još jedna od zapostavljenih ulica u Novom Sadu. Njeni stanovnici očekuju odgovore jer se leto bliži, a sa njim i novi problemi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.