Problemi jednako raspoređeni

VIDEO K9: Problemi koje građani iznose na tribinama Saveza za Srbiju isti su i na jugu zemlje i u Vojvodini, od siromaštva i korupcije, do odlaska mladih iz zemlje, rekla je u emisiji Otvoreni ekran Ferida Čustović, zamenica predsednika Levice Srbije i odbornica u Skupštini Begrada.

264

Savez za Srbiju poslednjih meseci održao je više od 20 tribina u gradovima i opštinama širom naše zemlje.

Na ovim tribinama koje su, prema rečima zamenice predsednika Levice Srbije, veoma dobro posećene, političari članica ovog opozicionog saveza, osim predstavljanja svoje programske platforme u 30 tačaka, razgovaraju s građanima o njihovim problemima i uslovima u kojima žive.

“Problemi njihovi su isti kao i svih nas, to je siromaštvo, besparica, korupcija, kriminal, prodaja nacionalnih resursa, odlazak mladih iz zemlje, prodaja zemlje, prodaja rudnika, izvorišta, ne znam šta više je još ostalo u ovoj zemlji da nisu prodali. To jednako brine sve naše građane gde god da žive, bilo da su u unutrašnjosti, na jugu Srbije ili ovde u Vojvodini”, navela je Čustović.

Isti problemi sumirani u 30 tačaka, okupili su i različite stranke levice, centra i desnice u Savez za Srbiju u nameri da donesu promene, navela je Čustović.

Savez za Srbiju, podsetimo, krajem oktobra formirao je ogranak u Novom Sadu, a potom je održana i tribina u Radničkom domu, dok su sinoć, skup održali ispred prostorija Mesne zajednice “Boško Buha” u naselju Liman.

“U nekoliko gradova nismo dobili odgovarajući prostor, pa smo onda te tribine držali na otvorenom i tu smo imali mogućnost da nas čuju i oni koji možda ne bi imali hrabrosti da uđu u prostor i da budu viđeni. Ovako su tribine bile na otvorenom i bile su jednako posećene, tako da smo time pokazali da će se naš glas, naša poruka, naš program jednako čuti bez obzira da li nam vlast dozvoljava da uđemo u neke prostore, u neke sale ili ćemo to raditi na otvorenom i na taj način komunicirati s građanima”, kazala je Čustović.

Savezu za Srbiju je važno, kako je istakla, da što veći broj građana čuje da postoji grupa političara kao alternativa postojećoj koaliciji koja je na vlasti, koja je trenutno, kako je navela, prva opoziciona i druga po veličini politička snaga u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.