Problemi Centra “Živeti uspravno”

VIDEO K9: Centar „Živeti uspravno“ suočio se sa nizom finansijskih problema, a da bi pokušali da izađu iz krize, potrebna im je pomoć.

0
80

Finansijski problemi Centra “Živeti uspravno” otežavaju pružanje usluge personalne asistencije osobama sa invaliditetom, smatraju iz ovog centra, dok iz Grada Novog Sada poručuju da Centar nije jedini pružalac ove usluge, tako da “nijedan korisnik kome je potrebna ova usluga, ni u kom slučaju ne bi bio ugrožen u slučaju eventualne nemogućnost Centra da pruži uslugu”, kaže Milica Ružičić – Novković, predsednica Centra „Živeti uspravno“.

Kako kažu iz Centra “Živeti uspravno”, oni se suočavaju sa dugom većim od pet miliona dinara, koji se u oktobru dodatno povećao zbog tarifa Poreske uprave.

pored ovih problema tu su i tekući troškovi i doprinosi koje uplaćuje Gradska uprava. Od maja Gradska uprava ne može da uplati ova sredsva jer dotacije iz budžeta podležu blokadi.

Iz Centra “Živeti uspravno” apeluju na sve koji mogu da donacijom na račun 340-5350-79 doprinesu da Centar izađe iz blokade. Takođe napominju da je ove godine bilo pomaka, u smislu finansiranja, ali da postoji prostor za unapređenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.