Priznanje za uspehe NURDOR-a

VIDEO K9: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) godinama radi na unapređenju kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji. Misija im je, kako kažu, da se zalažu za prava dece i njihovih porodica, uvažavajući različitosti i poštujući posebnost svakog pojedinca.

153

Napori NURDORA na ostvarenju svojih plemenitih ciljeva prepoznati su i cenjeni u javnosti o čemu svedoči i visoko priznanje Novog Sada, Februarska nagrada, koje će za postignuća u 2019. godini biti dodeljeno predsednici te organizacije Joland Korori.

Od svog osnivanja 2003. godine zaposleni i volonteri NURDOR-a kroz brojne radionice i savetovališta pružaju roditeljima i deci oboleloj od raka psiho-socijalnu, kao i pomoć u ostvarivanju zakonskih prava, obezbeđuju najsavremenije uslove na hemato-onkološkim odeljenjima, edukuju roditelje, decu, medicinsko osoblje, volontere i širu javnost. Kako kažu, taj posao rade sa entuzijazmom i već imaju mnogo planova za 2020.

“Za 2020. godinu, naravno kao isvake godine, sedam kampova nam predstoji. Rehabilitacionih za decu lečenu od raka, nova roditeljska kuća u Beogradu za koju smo počeli da prikupljamo sredstva. To je jedan ogroman projekat koji će biti vredan preko milion evra. Osim toga, nova akcija, proširena, Pruži korak. Verovatno regionalnog karaktera. To su neki noviteti”, rekla je Joland Korora, predsednica UO NURDOR-a.

Biće nastavljene i edukacije volontera i medicinskog osoblja, kao i pružanje psiho-socijalne podrške.

“Mi klasičnog partnerstva nemamo. Svakoga dana nam se javljaju donatori, firme, građani. I mi upravo zahvaljujući svima njima prikupimo značajna sredstva za te naše projekte koji su nam u toku i koje planiramo. Tako da hvala svima njima, jer ne bismo uspeli sve ovo što smo uradili. Inače, dva i po miliona evra je NURDOR samo utrošio na opremanje bolnica sa aparatima i sa opremom u toku ovih nekoliko godina. Dva i poo miliona evra, a pri tom ne spominjem bolnicu u Nišu”, kazala je Korora.

Niška bolnica koštala je milion evra, rekla je Korora i dodala da svakodnevno rade za dobrobit dece koja se leče na onkološkim klinikama uprkos poteškoćama. Februarska nagrada, kako je navela, proizvod je timskog rada.

“Međutim, sve ono lepo što gradimo i što pravimo nam daje snagu da nastavimo dalje. Punim ove godine 50 godina i ove godine 10 godina punih intenzivnog volontiranja u NURDOR-u. Tako je došla i nominacija za Februarsku nagradu. Nisam se iznenadila, ali sam se jako obradovala. I mislim da jeste zasluženo, ali ova nagrada pripada svima nama u NURDOR-u. Ja sam samo vođa, kapetan ove vojske, a iza mene je moj tim”, istakla je Korora. 

Prethodna godina je za NURDOR bila veoma uspešna, rekla je Korora i podsetila na akciju Pruži korak u kojoj su građani Srbije prvi put prepešačili obim planete Zemlje, kao i na donaciju vikendice Zorana Kocića na Popovici.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.