Priznanje Novosadskoj toplani i najboljem menadžeru

VIDEO K9: Prilikom otvaranja Novosadskog sajma energetike i investicija danas su uručene nagrade najboljima iz oblasti energetike i energetske efikasnosti. Dva priznanja dodeljena su direktoru Novosadske toplane.

0
235

Na svečanom otvaranju osmih po redu Međunarodnih dana energetike i investicija uručena su i priznanja iz oblasti energetike.

JKP Novosadska toplana pripala je nagrada kao najboljoj kompaniji u blasti energetike, a direktoru ovog preduzeća pripala je nagrada za najboljeg menadžera u energetici. Na pitanje koja je tajna uspeha poslovanja, Arsović odgovara

“Opredelio sam se kad sam došao u Novosadsku toplanu i kad sam zatekao katastrofalno stanje, naročito finansijsko. Imao sam dva modela, da podižem cene i da na taj način izbalansiram poslovanje i drugi način je onaj za koji sam se ja opredelio, a to je podizanje energetske efikasnosti, smanjenje gubitaka, zatim automatizacija podstanica, to su sve poslovi koje smo ovih godina radili isključivo sopstvenim sredstvima”, istakao je Dobrosav Arsović, direktor JKP Novosadska toplana.

On napominje da Toplana iz godine u godinu nastavlja sa ulaganjima u poboljšanje energetske efikasnosti, ali ne nauštrb građana. Pritom, kako je istakao, sva svoja ulaganja vrše isključivo sopstvenim sredstavima.

“Snižavamo cene, mislim da smo jedino preduzeće koje smo to uradili. Ove grejne sezone čak dva puta. 1. novembra i 1. februara, možda će neko reći da su to beznačajna sniženja, ali sa 98 dinara bez PDV mi smo sada sveli cenu na 82 dinara po kvadratnom metru i mislim da je to jedna od najnižih cena u Republici Srbiji”, rekao je Arsović.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, naš grad može da služi kao uzor drugima širom Srbije, kroz primer Novosadske toplane koja funkcioniše pozitivno i prihode uplaćuje u budžet grada, i to sve bez subvencija.

“U Novom Sadu vam je četiri puta pojeftinilo grejanje u poslednjih godinu i po dana, a Toplana je uplatila gotovo pola milijarde dobiti u budžet grada Novog Sada i nema subvencije iz budzeta grada Novog Sada, eto to je nešto što je dobar primer dok nam je Spens sa druge strane veliki izazov i bićemo ozbiljno fokusirani na pitanje energetske efikasnosti Sportskog poslovnog prostora Vojvodina”, naveo je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Arsović je istakao da je Novosadska toplana lider i u regionu po energetskoj efikasnosti. Njihovi kotlovi su, kako je naveo, 98 odsto energetski efikasni, a nadaju se i novim poboljšanjima u ovoj oblasti, što će, zaključio je Arsović, doprineti još većem zadovoljstvu njihovih korisnika tokom grejne sezone.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.