Priznanja za Dan dobrovoljnih davalaca krvi

VIDEO K9: Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, danas su u zgradi Banovine dodeljena priznanja vojvođanskim srednjim školama, fakultetima kao i lokalnim organizacijama Crvenog krsta.

0
10

Povodom 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u Poslaničkom klubu Skupštine Vojvodine dodeljena su priznanja srednjim školama i fakultetima koji su se aktivno uključili u podizanje svesti o dobrovoljnom davalaštvu, kao i organizacijama Crvenog krsta koje su postigle najbolje rezultate u prikupljanju jedinica krvi.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, prisutnima se obratila pomoćnica pokrajinskog sekretara koja se zahvalila svim dobrovoljnim davaocima krvi, opštinskim i gradskim organizacijima Crvenog krsta Vojvodine.

Posebnu zahvalnost uputila je predstavnicima škola i fakulteta koji su radom s mladim ljudima uspeli da ih ohrabre i podstaknu na davalaštvo.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi se tradicionalno obeležava svakog 11. maja, dok se u svetu on obeležava 14. juna, još od 2005. godine, kada je Svetska zdravstvena skupština uvrstila ovaj datum u svoj Kalendar zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.