Priznanja “Dr Đorđe Natošević” najboljim prosvetarima

VIDEO K9: Najuspešnijim prosvetnim radnicima i vaspitno-obrazovnim ustanovama u Vojvodini, danas je, na Dan prosvetnih radnika, uručeno tradicionalno pokrajinsko priznanje dr Đorđa Natoševića za školsku 2017/2018. godinu.

0
452

Bez obzira na to koliko pokrajina izdvaja sredstava za obnovu i opremanje obrazovnih ustanova, kao i za digitalizaciju obrazovnog procesa, to ne vredi ništa ukoliko nema dobrih vaspitača, učitelja i nastavnika koji svoj posao rade sa znanjem, kreativnošću, entuzijazmom i ljubavlju, a dobitnici ovogodišnje nagrade dr Đorđe natošević su za to pravi primer, rekao je čestitajući laureatima pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

Pokrajinsko priznanje koja nosi ime dr Đorđa Natoševića, lekara po obrazovanju koji se posvetio i dao nemerljiv doprinos prosvetnoj struci i pedagoškom radu, povodom 8. novembra, Dana prosvetnih radnika, za školsku 2017/2018. dobili su Osnovna školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici, zatim Olivera Ivanović, vaspitač u PU „Dragoljub Udicki“ u Kikindi, kao i Tatjana Romanov, nastavnica razredne nastave u OŠ „Sveti Georgije“ u Uzdinu, Peter Tot, nastavnik grafičarstva u ŠOSO „Milan Petrović“ i Judit Nađpal, nastavnica ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Senti.

Priznanje ”Dr Đorđe Natošević” ustanovljeno je odlukom Skupštine Vojvodine 1996. godine kao, tada jedino, autentično pokrajinsko priznanje, koje se, za izuzetne rezultate, dodeljuje predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, psiholozima i pedagozima iz Vojvodine. Sastoji se od povelje, plakete i novčane nagrade, a od ustanovljenja do ove godine, dodeljena su ukupno 92 priznanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.