Privrednicima 263, 3 miliona za nabavku opreme

VIDEO K9: Ugovori vredni više od 263 miliona dinara za nabavku nove opreme uručeni su danas privrednicima u zgradi Pokrajinske vlade.

0
17

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava predstavnicima 49 privrednih društava sa teritorije Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta preko Razvojne agencije Vojvodine izdvojeno 263,3 miliona, dinara uručeni su danas privrednicima u zgradi Banovine. Zajedničkim sredstvima pokrajine i privrednih društava biće investirano ukupno 700 miliona dinara u nabavku nove opreme, rekao je ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je istakao da su upravo privredna društva u proteklih pet godina znatno doprinela uvećanju budžeta Vojvodine i to za skoro 50 odsto, sa nešto manje od 60 milijardi dinara, koliko je iznosio 2016, na 89 milijardi dinara, koliko iznosi projektovani budžet za narednu godinu.

U tom periodu je broj nezaposlenih sa 166.000 smanjen na 106.000 i to je rezultat sve razvijenije privredne aktivnosti u Vojvodini, naveo je Mirović.

Iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike Vojvodine od 2017. godine, od kada ga je osnovala Pokrajinska vlada, do 2019. investirano je, prema njegovim rečima, više od 1,1 milijarde dinara preko Razvojne agencije Vojvodine za otvaranje novih radnih mesta i nabavku nove opreme za mala i srednja preduzeća i zadruge.

„Ukupna ulaganja kompanija koje su dobijale sredstva po svim ovim osnovama iznose 3,8 milijardi dinara. Samo na taj način obezbedili smo 1.774 nova radna mesta i na osnovu toga vidimo da zajednički, udruženim sredstvima, ostvarujemo veoma dobre rezultate“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstavapo ovoj konkursnoj liniji danas su potpisali predstavnici 49 vojvođanskih privrednih društava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.