Priveden učenik iz Podgorice koji je sprejom prskao i udarao drugare u učionici

Podgorička policija saopštila je danas da je tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv maloletnog učenika zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje u OŠ "Branko Božović".

0
28

Učenik škole star 14 godina juče je ušao u učionicu i za vreme nastave sprejom sa nadražujućim dejstvom prskao vršnjake, a zatim udario jednog đaka, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su podsetili na to da su su nakon ovog događaja dva maloletna lica zatražila lekarsku pomoć, nakon čega su policiji dostavili lekarsku dokumentaciju.

Direktorka škole Biljana Stamatović nakon jučerašnjeg incidenta kazala je da učenik nije redovno dolazio na nastavu, a da su u školi u više navrata razgovarali sa njim, da je obećavao da će redovno pohađati časove. Ona tvrdi da do sada nije bio problematičan.

“Na nastavu je došao nešto pre osam, dakle kasnio je na čas i ispred učionice stavio fantomku i isprskao nekoliko đaka”, kazala je ona medijima.

Stamatović je istakla da je učenik “znao da se prepire sa đacima, ali van škole, na društvenim mrežama”.

“Preduzećemo sve u nadležnosti i što Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju nalaže. Nakon procedure biće izrečena vaspitna mjera”, kazala je Stamatović, dodajući da će Nastavničko veće odlučivati o sankcijama.

Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija (MPNI) prijavilo je dešavanja Prosvetnoj inspekciji, kako bi se utvrdilo da li je škola do sada postupala adekvatno u vezi sa tim polumaturantom.

Iz Ministarstva su saopštili da su o događaju u školi saznali iz medija, nakog čega su tražili izjašnjenje od direktorice.

“Odeljensko veće je predložilo da se zbog bezbednosti svih učenika, ovom učeniku izrekne vaspitna mera – premeštaj u drugu školu. O tom predlogu će se izjasniti i članovi Nastavničkog veća”, saopštili su.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.