Priveden Tomislav Bokan

VIDEO K9: Lider Pokreta "Drina-Dinara-Dunav" Tomislav Bokan i još dve osobe privedene su zbog sumnje da su protivzakonito zapošljavali u JKP "Vodovod i kanalizacija", potvrdila je novosadska policija. Svo troje osumnjičenih, uz krivičnu prijavu, biće dovedeni na saslušanje Osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu. Ovim povodom oglasio se i Pokret 3D, navodeći da je" i ovaj put politika pokazala da komanduje sudstvu".

0
1917

Tomislav Bokan i još dve osobe privredene su zbog sumnje o malverzacijama u JKP Vodovod i kanalizacija, gde je Bokan je u prethodnom mandatu gradske vlasti u Novom Sadu bio zaposlen na mestu savetnika direktora, a njegov pokret bio je zadužen za vođenje tog preduzeća, piše Beta.

On se tereti da je učinio krivično delo trgovina uticajem, dok su osobe M. S. (35) i N. T. (34), osumnjičene za krivično delo zloupotreba službenog položaja. Bokan se tereti da je, kao savetnik u jednom komunalnom preduzeću, uticao na tadašnjeg direktora M. S. da, protivno Zakonu o budžetskom sistemu, zaposli 18 radnika, saopštila je policija.

Sumnja se da je i N. T, koja je privremeno obavljala dužnost direktora, pod uticajem T. B. zaposlila dva radnika u ovom preduzeću, takođe u vreme zabrane zapošljavanja.

Povodom ovog privođenja, jutros se saopštenjem oglasio i Pokret Dinara Drina Dunav.

“Ovaj proces, svima je to jasno, predstavlja čistu demonstraciju sile vlasti prema čoveku koji se drznuo da ima sopstveno mišljenje, da se zalaže za ciljeve svoje stranke i ne pristaje ni na kakve pritiske i kompromise već se zalaže za vladavinu prava i uspostavljanje sistema vrednosti u kome za korumpirane političare koji su „uzurpirali“ i vlast i sve organe ove države neće biti mesta”, stoji u saopštenju.

Dok su učestvovali u vlasti i upravljanju javnim preduzećima u gradu, Pokret 3D i samog Bokana pratile su različite afere, a u javnosti je daleko odjeknula vest o crkvenom osveštavanju vode u novosadskom vodovodu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.