“Prirodoljub”, prvi tinejdžerski eko kamp od nedelje u Sremskim Karlovcima

VIDEO K9: Mladi uzrasta od 12 do 15 godina od nedelje će moći da uživaju i uče o prirodi u novom tinejdžerskom eko kampu koji u Sremskim Karlovcima organizuje Pokret gorana Novog Sada.

147

Nakon tri uspešno realizovana tematska Goranska eko kampa 11. avgusta počinje i četvrti, koji će trajati do 13. avgusta.

Reč je o novom kampu za tinejdžere uzrasta od 12 do 15 godina pod nazivom “Prirodoljub”, koji Pokret gorana organizuje po prvi put. Za decu je obezbeđen adekvatan smeštaj u “Ekološkom centru Radulovački.”

Tokom tri dana “Prirodoljuba”, tinejdžeri će uživati u prirodi Fruške gore i kulturno-istorijskim vrednostima koje pružaju Sremski Karlovci. Biće tu vožnja katamaranom „Karlovački pustolov“ po Karlovačkom dunavcu i Koviljsko-petrovaradinskom ritu.

“Ono što je novina ove godine jeste da smo shvatili da želimo da zadržimo decu od 12 do petnaest godina, jer je to period kada oni zaista ulaze u neko drugo doba, tinejdžersko doba i neophodno je da im na neki način zaokupiramo pažnju. Oni su stvarno prepuni znanja, ovog formalnog, ali kroz jedan neformalan način mi zapravo njih afirmišemo, podstičemo to njihovo stečeno znanje i sada to postaje funkcionalno znanje”, navela je Đurđica Simin iz Pokreta gorana Novi Sad.

Deca u ovim kampovima uče kako treba da se ponašaju u zaštićenim prirodnim područjima, razvijaju nove veštine, postaju kreativniji i solidarniji kroz druženje sa svojim vršnjacima.

Do kraja letnjeg raspusta, nakon “Prirodoljuba”, uslediće Goranski eko-kamp “Drvoljub” od 24. do 26. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.