Pripreme za upise i mature

VIDEO K9: Bliži se kraj školske godine, što znači odlazak jedne generacije, dolazak nove, ali i male mature, takmičenja i druge aktivnosti.

380

Ono što je trenutno aktuelno, a veoma važno za narednu školsku godinu, jeste upis učenika u 1. razred osnovne škole.

U OŠ “Kosta Trifković” do sada je upisano oko 160 učenika. U školi očekuju da će do kraja maja biti upisano još jedno odeljenje, a cilj za narednu školsku godinu je da upišu 7 odeljenja. U toku su i pripreme za završetak školovanja učenika 8. razreda.

“Učenici su dobili rezultate probnog završnog ispita, takođe i roditelji. Održani su roditeljski sastanci i ono što je veoma važno za sve učenike Osnovnih škola to je da se od 15., meseca maja podnose posebni zahtevi za posebna odeljenja gimnazija, umetničkih škola, muzičkih škola, filološke gimnazije, sportska odeljenja i tako dalje. Tako da bi to roditelji i deca trebali obavezno da rade pravovremeno kako bi mogli da izađu na vreme i obezbede sebi učešće na prijemnom ispitu”, naveo je Milan Spasojević, direktor OŠ “Kosta Trifković”.

U ovoj školi su privedeni kraju i određeni građevinski radovi. Reč je o izgradnji kosog krova.

“To je desno desno krilo zgrade, dobija kosi krov, kao i jedan središnji deo gde se takođe nalazi ravan krov, tako da će ceo objekat imati kosi krov. To je značajno zato što se time poboljšava i produžava vek trajanja samog objekta, a usput će se izvršiti dodatne popravke na tom delu zgrade, tako da nećemo imati više problema sa prokišnjavanjem”, rekao je Spasojević.

Spasojević navodi da je ovo period planiranja naredne školske godine, ali da za sada od Ministarstva prosvete očekuju pravilnike i određene zakonske promene, nakon čega će uslediti planiranje. On dodaje da tehnološkog viška neče biti, već sasvim suprotno, postoji potreba za povećanjem kadrova zbog povećanja broja učenika iz godine u godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.