Pripreme za upis prvaka

VIDEO K9: Od 1. aprila počinje upis prvaka u osnovne škole, a tim povodom Osnovna škola Ivan Gundulić organizovala je Dan otvorenih vrata, na kome su svi roditelji i deca mogli da se informišu o načinu rada ove škole, ali i uslovima obrazovanja koje ova škola pruža.

0
588

Na Danu otvorenih vrata u OŠ Ivan Gundulić učenici starijih razreda organizovali su interesantne radionice i programe zas voje buduće drugare, dok su direktor i pedagoškopsihološka služba upoznali roditelje sa uslovima upisa, organizacijom rada škole i pripremom za polazak u prvi razred.

“Svih ovih godina mi smo upisivali dva odeljenja prvog razreda. naša škola je manja škola, ukupno ima 527 učenika. Dva odeljenja u gradskom delu škole i jedno odeljenje u izdvojenom objektu na Čeneju”, rekla je Svetlana Stojšin, psiholog u OŠ Ivan Gundulić.

Stojšin poziva roditelje da za svoje dete odaberu OŠ Ivan Gudnulić, jer kako kaže, manje škole imaju mnogo prednosti u odnosu na veće.

“Prednosti manje škole su te što svi delujemo kao jedna porodica, što se poznajemo, što je to ambijent u kome može da se razvija toplina, deca se osećaju sigurno i bezbednije, a i saradnja sa roditeljima je jednostavnija, lakše stupamo u kontakt s roditeljima, svi smo tu za dečicu, tako da, to su neke prednosti manje škole”, navela je Stojšin.

Polazak u prvi razred velika je promena, kaže Stojšin, te zato škole neretko organizuju dane otvorenih vrata kako bi deca i pre polaska u školu došla u objekat i upoznala se sa prostorom, da bi prelazak iz obdaništa u školu što lakše podneli.

“Roditelji, naravno, kada upisuju dete imaju pravo da kažu svoju neku želju ali uvek se dogovorimo da ostave prostora da imamo i mi neku mogućnost da decu rasporedimo onako kako mislimo da je najbolje da budu ujednačena odeljenja, tako da se, naravno, uzima u obzir i želja roditelja, ali isto tako i neki drugi parametri koji su nam isto važni da bismo imali dobra odeljenja koja dobro funkcionišu, kao prava zajednica”, kazala je Stojšin.

Upis u Osnovnu školu Ivan Gundulić moguć je od 1. aprila, svakog radnog dana od 8 do 18 časova u prostorijama škole u Gundulićevoj ulici na broju 9, odnsono Partizanskoj 2 na Čeneju. Više informacija roditelji mogu dobiti na telefone 021/552 033 ili 021/714 017.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.