Pripreme za proslavu 9. maja

Oslikavanjem pokretnog murala, na Trgu slobode u Novom Sadu počele su pripreme za proslavu 9. maja, Dana pobede i Dana Evrope.

0
67

Pažnju prolaznika na Trgu slobode u Novom Sadu ovih dana privlači grupa umetnika, muralista, koji oslikavaju panele budućeg pokretnog murala. Reč je o jednom od sadržaja koji će biti predstavljen na Dan Evrope, 9. maja, u organizaciji Informacionog kutka Evropske unije, EU info point.

U okviru projekta “EU za tebe”, pokretni mural oslikava osam mladih umetnika, po dva iz Srbije, Italije i Severne Makedonije i po jedan iz Crne Gore i Albanije, koje predvodi Andrej Josifovski – Pijanista. Osam delova murala biće nakon 9. maja donirani rauzličitim ustanovama.

Na štandovima članica Evropske unije 9. maja predstaviće sve ono što je karakteristično za njihovu zemlju, a o evropskim  vrednostima posetioci će moći da se bliže upoznaju i kroz brojne druge sadržaje, uz bogat muzički program koji nas očekuje tog dana.

 9. maj – Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, obeležava se u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina kasnije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.