Pripreme za ispit iz biologije na PMF-u

VIDEO K9: Besplatna nastava biologije za sve srednjoškolce koje u junu ove godine na prijemnom ispitu za upis na fakultet očekuje test iz ovog predmeta, biće organizovana na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta.

0
666

Prirodno matematički fakultet, koji je prethodnih godina organizovao je pripremnu nastavu iz hemije i matematike, od ove godine počinje sa besplatnom pripremnom nastavom i iz biologije.

Časovi iz ovog predmeta su zamišljeni kroz interaktivnu nastavu budućim studentima i to svake subote od 2. marta do 22. juna.

“Ovo je prva godina da mi organizujemo besplatnu nastavu, čime smo želeli da izađemo u susret našim budućim studentima kao i njihovim roditeljima. Nastava se organizuje za sve one studente koji će u prijemnom ispitu imati biologiju, dakle kako studenti biologije tako i studenti veterine, medicine, stomatologije i svih srodnih fakulteta, nastava je organizovana subotom u trajanju od četiri časa, prvo predavanje se održava ove subote 2 . marta, a ceo ciklus završava se 22. juna probni završnim testiranjem”, rekla je dr Zorana Banovački sa Departmana za biologiju i ekologiju.

Pripremna nastava obuhvatiće sadržaje koji su određeni u gimnazijskim udžbenicima biologije za prirodno-matematički smer. Cilj im je da pripreme buduće studente, ne samo za polaganje prijemnog ispita, već i za njih novu strukturu načina obrazovanja na fakultetu.

“Dakle, kompletno gradivo bilogije će biti pretreseno, razjašnjeno, objašnjeno i ono što je još bitno deci će biti da koriste tzv. mape uma, što će im olakšati ponavljanje pred sam prijemni ispit. To će naravno dobijati u vidu elektronskih struktura koje ćemo im mi pripremati”, navela je Banovački.

Za tri i po meseca se, kako je istakla, ne može se preći gradivo od četiri godine, ali će se nastavnici i saradnici Departmana za biologiju i ekologiju truditi da, za ukupno 68 školskih časova koliko je predviđeno ovom pripremom, ukažu na bitne stvari i razreše sve eventualne nejasnoće pre prijemnog ispita iz biologije. Na ovom Departmanu, takođe, sa nestrpljenjem očekuju devetu po redu Noć biologije.

“Noć biologije je, ako nije najveća, onda najmasovnija manifestacija koja se dešava na univerzitetu. Preko 4.500 ljudi, od onih koji idu u vrtiće od najmlađih do najstarijih, dolazi da vidi radionice. Od ove godine imamo iznenađenja, nove koncepte i po prvi put multidisciplinarnost, odnosno učestvovaće i kolege sa drugih departmana PMF-a sa temama koje su u vezi sa biologijom, da bi približili pristup biologiji i prirodnim naukama. Noć biologije održava se 17. marta od 17 časova do 22 sati i svi su naravno dobrodošli”, istakla je Banovački.

Na Departmanu i ove godine očekuju velik odziv sugrađana na ovoj za njih najvažnijoj godišnjoj manifestaciji, ali i veliki broj budućih studenata na pripremnoj nastavi iz biologije koja kako ističuu, može samo da im olakša upis na fakultet.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.