Pripreme za dijalog vlasti i opozicije

VIDEO K9: Opozicija pred najavljeni dijalog sa vlašću deluje iza vrata zatvorenih za javnost, dogovarajući buduću zajedničku platformu nastupa u tim razgovorima, rekla je predsednica Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta Dveri Ivana Stojanović u našem Otvorenom ekranu.

0
14

Srpski pokret Dveri, iako nije u Udruženoj opoziciji, ponudio je kolegama iz opozicije svoju platformu za buduće pregovore sa vlašću u kojoj je najvažnije to da na te razgovore izađu sa jedinstvenom zajedničkom strategijom.

Srpski pokret Dveri, kako je rekla, prihvata da u ovim razgovorima učestvuju svi predstavnici opozicije, uključujući i one koji su izašli na izbore, pod uslovom da nisu ušli u koaliciju sa vladajućom strankom i da prihvate zajedničku platfomu delovanja koju će im ponuditi.

Dveri nisu izričito ni protiv učešća predstavnika međunarodne zajednice koja je i inicirala dogovore vlasti i opozije u Srbiji.

Neki od predloga Dveri kolegama iz opozicije su, kako je navela, jeste održavanje izbora na svim nivoima sledeće godine, ali ne u istom terminu, kao i izmena načina izbora na listama.

Nastavak međustranačkog dijaloga u Srbiji trebao bi da počne u martu, uz posredovanje delegacije Evropskog parlamenta koja bi, prema navodima pojedninih medija, trebala dati i odgovore na pitanja o temama razgovora, formi i načinu  na koji će se oni ovijati, kao i o samim učesnicima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.