Pripreme za “Čelik 2017.”

VIDEO K9: Centralna svečanost povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobede pod nazivom "Čelik 2017." biće održana na poligonu Nikinci kod Rume u utorak 9. maja. Ministar odbrane Zoran Đorđević je najavio da će na svečanosti biti izvršeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem, a biće prikazano i dejstvo tenkova, vazduhoplova, ali i pešadijskog naoružanja.

0
1446

Na poligonu u Nikincima predstavljeno je naoružanje koje će javnosti biti pokazano za Dan pobede u utorak, 9. maja.

Centralnu svečanost pod nazivom „Čelik 2017“ obeležiće atraktivan program, sa posebnim akcentom na prikaz dostignutog stepena razvoja naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR-a, sa bojevim gađanjem.

“U toj vežbi učestvovaće pripadnici vojske i policije i uveren sam da će naši građani videti sve ono čime raspolaže naša vojska i naša namenska industrija. Hteo bih da napomenem da će tada biti prikazana i neka sredstva po prvi put kao i njihovo dejstvo”, rekao je ministar Đorđević.

Tom prilikom biće prikazane performanse i mogućnosti sredstava među kojima su višenamenska oklopna vozila „Miloš“ i „Lazar“, sistemi „Morava“ i „Oganj“, samohodna haubica „NORA“, kao i novi model modularne puške, univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS, a prvi put široj javnosti biće predstavljen i sistem „ALAS“, saopštilo je ovo ministarstvo.

U okviru programa, posvećenog prikazu osposobljenosti dela jedinica Vojske Srbije, biće izveden i prikaz rešavanja talačke situacije koji će zajedno realizovati pripadnici „Kobri“ Vojske Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a.

Program će upotpuniti i naleti vazduhoplova RV i PVO.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.