Pripreme za 22. Uhvati film

VIDEO K9: Ove godine očekuje nas 22. izdanje Uhvati film, jedinog festivala u regionu koji se bavi temom invalidnosti.

0
18

Do 10. aprila otvoren je konkurs za kratkometražne filmove na temu invaliditeta za 22. Međunarodni filmski festival Uhvati film.

Selektovani filmovi biće prikazani na ovogodišnjem izdanju Uhvati film u Novom Sadu i ući će u uži izbor za prikazivanje na narednim izdanjima festivala u Rijeci, Kotoru i Banjaluci.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu.

Sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom, sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe, kroz umetnost, festivl organizuje Kreativno afirmativna organizacija Parnas.

Svake godine na festivalu „Uhvati film” bude prikazano preko 30 kratkometražnih filmova u trajanju do 30 minuta, besplatnih za posetioce, a detalje konkursa za oogodišnji nalaze se na sajtu manifestacije. 

Najbolji će dobiti i nagrade u vidu plaketa, a postoji mogućnost da budu izabrani i za druge dodatne programe Uhvati film brenda, edukacije po školama, projekcije namenjene deci i filmske karavane duž regiona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.