Priprema zemljišta za Kovid bolnicu

VIDEO K9: U toku su radovi na pripremi zemljišta na Mišeluku na kojem će biti izgrađena kovid bolnica. Kamen temeljac za ovaj objekat biće položen sutra, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će prisustvovati ovom događaju.

0
14

Na parceli na kojoj je predviđena izgradnja objekta, radnici mašinama i ručno uveliko pripremaju zemljište i prave silazni put sa padine kojim će se prilaziti do buduće bolnice.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će sutra biti postavljen kamen temeljac i zvanično početi izgradnja. Bolnica bi trebalo da bude završena do septembra kada će bi bili primljeni i prvi pacijenti na lečenje.

Kovid bolnica u Novom Sadu imaće kapacitet oko 600 mesta, 200 na intenzivnoj i 400 na poluintenzivnoj nezi. Za vreme trajanja pandemije korona virusa, dok bolnica bude u kovid sistemu, pripadaće Kliničkom centru Vojvodine, a nakon toga trebalo bi da služi kao gradska bolnica.

Gradnja će koštati 4 milijarde i 150 miliona dinara, a radovi će biti finansirani preko Ministarstva odbrane. Početkom aprila Skupština Novog Sada donela je odluku da Republici preda nekoliko parcela površine 25.000 kvadrata na Mišeluku na kojoj će biti izgrađena kovid bolnica i izdvojila 250 miliona dinara za komunalno opremanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.