Priprema za setvu kukuruza

VIDEO K9: Zimske padavine u granicama višegodišnjeg proseka bile su u korist poljoprivrednih proizvođača, koji su spremni za prolećnu setvu kukuruza, poručuju sa Departmana za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrenog fakulteta u Novom Sadu.

0
36

Poljoprivredni proizvođači su spremni za setvu kukuruza, kažu na Departmanu za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrenog fakulteta u Novom Sadu.

Zimske padavine su bile u granicama višegodišnjeg proseka, a vlage u zemljištvu ima dovoljno, što ide u korist poljoprivrednika.

Potrebe za žurbom nema i pred poljoprivrednim proizvođalima je ceo april, kaže prof. dr Dragana Latković sa Poljoprivrednog fakultet i objašnjava kako treba da se organizuje setva narednog meseca.

Prostora za greške u ovom periodu nema, naglašava Latković. Poljoprivrednicima koji imaju veću setvenu površinu preporučuje da ne seju samo jedan hibrid.

Ukoliko naredni dani budu sunčani, bez niskih jutarnjih temperatura, Latković poručuje da će se setveni sloj brzo zagrejati, a poljoprivredni proizvođači u optimalnim rokovima moći da krenu sa setvom kukuruza.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.