Priprema za prijemni iz hemije

VIDEO K9: Za srednjoškolce kojima će za upis na fakultet trebati hemija, Prirodnomatematički fakutet u Novom Sadu organizovao je besplatan kurs pripremne natave iz ovog predmeta.

31

Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a dugi niz godina organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita iz hemije, a od ove godine po prvi put i kurs za polaganje prijemnog iz zaštite životne sredine.

“Termini u kojima se održavaju pripreme su subotom u 10 časova, s tim dase, naravno, opredelite za koji smer želite, a pripreme se odvijaju u plavoj zgradi Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine”, rekla je Dr Mirjana Radanović, docent na Prirodno matematičkom fakultetu.

Priprema za hemiju se radi prema novim zbirkama koje se mogu kupiti u skriptarnici fakulteta, a zbirka za zaštitu životne sredine dostupna je i onlajn.

Same pripreme subotom traju po četiri školska časa, zavisno od potreba grupe i održavaće se do kraja maja. Kapaciteti, kako je rekla nisu popunjeni i časovima mogu još uvek da se pridruže zainteresovani budući studenti.

Svima onima koji vole hemiju, sa ovog departmana Radanović preporučuju akcije PMF-a “Oči u oči sa naukom” i “Sajens slem” koji u Evropi ima dugu istoriju, a kod nas se održava od ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.