Priprema za prijemni iz hemije

VIDEO K9: Za srednjoškolce kojima će za upis na fakultet trebati hemija, Prirodnomatematički fakutet u Novom Sadu organizovao je besplatan kurs pripremne natave iz ovog predmeta.

12

Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a dugi niz godina organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita iz hemije, a od ove godine po prvi put i kurs za polaganje prijemnog iz zaštite životne sredine.

“Termini u kojima se održavaju pripreme su subotom u 10 časova, s tim dase, naravno, opredelite za koji smer želite, a pripreme se odvijaju u plavoj zgradi Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine”, rekla je Dr Mirjana Radanović, docent na Prirodno matematičkom fakultetu.

Priprema za hemiju se radi prema novim zbirkama koje se mogu kupiti u skriptarnici fakulteta, a zbirka za zaštitu životne sredine dostupna je i onlajn.

Same pripreme subotom traju po četiri školska časa, zavisno od potreba grupe i održavaće se do kraja maja. Kapaciteti, kako je rekla nisu popunjeni i časovima mogu još uvek da se pridruže zainteresovani budući studenti.

Svima onima koji vole hemiju, sa ovog departmana Radanović preporučuju akcije PMF-a “Oči u oči sa naukom” i “Sajens slem” koji u Evropi ima dugu istoriju, a kod nas se održava od ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.