Priprema za budući memorijalni centar

VIDEO K9: Uskoro bi trebalo da počne uklanjanje objekata i čišćenje terena na kojem će, u Novom Sadu, biti izgrađen Kompleks memorijalnog centra žrtava Pogroma u Bačkoj.

0
11

Posao uklanjanja objekata sa izradom tehničke dokumentacije na lokalitetu budućeg Kompleksa memorijalnog centra žrtava Pogroma u Bačkoj u Novom Sadu, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad dodelila je firmi Šuša iz Veternika, a ugovor je vredan 16,4 miliona dinara.

Projektno tehnička dokumentacija biće rađena prema idejnom rešenju autorskog tima Spring studio iz Beograda, koje je nagrađeno na konkursu sprovedenom 2022. godine.

Prema ugovoru, za 90 kalendarskih dana biće srušena sva četiri montažna objekta na ovoj lokaciji, od kojih jedan ima skoro 800 kvadrata, dva oko 440, dok četvrti zauzima površinu od 46 kvadratnih metara, a biće uklonjeni i temelji nekadašnje fabrike betona.

Početkom godine je za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju ovog memorijalnog centra izabran je konzorcijum firmi koji čine DBA doo, Elsing group doo, AD Vojvodinaprojekt, Neo inženjering doo i NS Geodet. Vrednost sklopljenog ugovora je 27,4 miliona dinara.

Ovaj kompleks, ukupne površine 26.500 m2, trebalo bi da bude smešten između Bulevara despota Stefana, Sunčanog keja, Kreativnog distrikta i stadiona FK Kabel, a činiće ga tri celine: memorijalni park, objekat u okviru memorijalnog parka i uređene parterne i saobraćajne površine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.