Priprema se izgradnja poslednje deonice obilaznice oko Zrenjanina

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine doneo je rešenje o izradi studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje dela obilaznog puta oko Zrenjanina.

0
54

Reč je o poslednjoj deonici obilaznice, dužine blizu četiri kilometra, prenosi portal Zrenjaninski.com.

Ona obuhvata dve kružne raskrsnice, jednu sa državnim putem IB reda broj 18 i drugu sa lokalnim putem Zrenjanin – Lukićevo, kao i nadvožnjak preko železničke pruge i most iznad Aleksandrovačkog kanala.

Nosilac projekta je Javno preduzeće “Putevi Srbije”, a rešenjem koje je doneo resorni pokrajinski sekretarijat određen je obim i sadržaj studije o proceni uticaja.

Sudeći prema ovom obaveštenju, u toku su pripremne aktivnosti za početak radova na poslednjoj deonici obilaznice oko grada. Izgradnja obilaznog puta traje gotovo četiri decenije, a prva deonica je završena davne 1987. godine. Kada posao konačno bude završen, stvoriće se uslovi da sav teretni saobraćaj bude izmešten iz gradskih ulica.

Za sada nije poznato kada će početi radovi, čija je vrednost procenjena na 600 miliona dinara. Ranije je bilo najava da će startovati na proleće ove godine. Iz Grada Zrenjanina je saopšteno da je obezbeđeno građevinsko zemljište i sačinjena projektna dokumentacija.

Novi most posle tri decenije

Prošle godine u avgustu su tadašnji ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zvanično otvorili još jedan deo obilaznice dužine 3,7 kilometara.

Na toj deonici je izgrađen i najskuplji objekat na celoj trasi obilaznice – most preko reke Begej. To je prvi novi most koji je Zrenjanin dobio posle pune tri decenije. Takođe, u okviru ove faze, izgrađene su i dve kružne raskrsnice i formiran potpuno nov ulaz u grad Zrenjanin, iz pravca severoistoka.

Izgradnjom poslednje deonice, od ukrštanja s državnim putem Zrenjanin – Srpska Crnja – državna granica s Rumunijom (Temišvarski drum), do ukrštanja s državnim putem Zrenjanin – Beograd, u industrijskoj zoni “Jugoistok”, stiču se i neophodni uslovi za rasterećenje saobraćaja u neposrednom okruženju kompleksa fabrike guma “Linglong”, čija ogromna logistika nameće nova, što hitnija saobraćajna rešenja u tom delu grada.

(zrenjaninski.com)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.