Priprema šampiona 3×3

VIDEO K9: Fanove i navijače rastužila je vest da se najbolja basketaška ekipa iz Novog Sada razilazi. Čuvena četvorka neće više nastupati zajedno, sem možda na Olimpijskim igrama, ali ćemo i dalje gledati njihovu fantastičnu igru samo ovaj put za dva različita tima.

0
47

U godinama za nama osvojili su sve što se osvojiti može, međutim, baš pred Olimpijadu, na kojoj je ove godine uvršten i basket kao disciplina po prvi put u istoriji, saigrači istorijskog tima „Novi Sad“ odlučili su da se raziđu.

Ipak, rastanak ne znači i prestanak igre, pa ćemo tako dvojicu od četvorice najboljih, Dejana Majstorovića i Marka Savića gledati i dalje kako se takmiče, ovoga puta za ekipu Uba.

Dejan Majstorović polaže nade u svoju novu ekipu koja je do sada osvojila nekoliko čelendžera, a dva puta su do sada igrali i finale mastersa.

Ekipa Uba treninge obavlja u sklopu 3×3 Srpske Akademije, a treniraju ih upravo oni ko ih najbolje i poznaju, Danilo Lukić, koji je do sada pripremao i ekipu Novog Sada, kao i Marko Ždero, njihov saigrač do pred dve godine iz pomenute ekipe, koji kaže da nije teško biti trener bivšim saigračima.

Ždero i Lukić osnovali su Akademiju u martu prošle godine, a cilj im je, kako kažu, da prenesu svoje znanje i iskustva mladim timovima ili mladim igračima individualno, kao i profesionalnim timovima koji se takmiče. U okviru akademije planiraju da uvedu i obuku za one koji žele da postanu treneri.

Zahvaljujući i ovim momcima, Srbija je postala poznata i priznata po dobrim ekipama i basketašima, a želja svih nas je da se tradicija osvajanja medalja ne prekine i da mlađe generacije nastave koracima i dvokoracima onih koji su u basketu za sva vremena zakucali svetsku slavu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.