Prioritet unapređenje agrara

VIDEO K9: Bez napretka poljoprivrede nema ubrzanog ekonomskog razvoja u Vojvodini, ocenjeno je na sastanku predstavnika asocijacije Vojvodina Agrar i Pokrajinske vlade. Na sastanku je bilo reči i o konkretnim merama za unapređenje agrara.

121

Agrar i njegovo unapređenje su jedan od prioriteta napora Pokrajinske vlade na bržem ekonomskom razvoju Vojvodine, o čemu govori i ulaganje od 20 milijardi dinara u protekle tri godine u taj sektor.

Ovo je rečeno na sastanku koji su potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu dr Vuk Radojević održali s predstavnicima Asocijacije primarnih poljoprivrednih proizvođača „Vojvodina Agrar“.

Na skupu je bilo reči i omerama koje je Pokrajinska vlada do sada kreirala i realizovala u agraru. Ocenjeno je da su razgovori onih koji su direktno u proizvodnji i ostvaruju značajne rezultate, i onih koji kreiraju mere agrarne politike u Vojvodini, važni za preduzimanje novih mera, koje će dodatno unaprediti sektor poljoprivrede u našoj pokrajini.

Predstavnici „Vojvodina Agrara“ ocenili su da su rezultati agrarnih mera u Vojvodini već vidljivi, ali su izneli i svoje predloge kako da se olakša svakodnevno poslovanje i bolje pozicioniranje poljoprivrednih proizvođača na tržištu.

Između ostalog, na sastanku je istaknuto da bi elektrifikacija polja i automatizacija protivgradne zaštite doprinela daljem unapređenju sektora poljoprivrede.

“Vojvodina Agrar” je jedna od najvećih asocijacija u ovom delu Evrope, sa 24 članice, koje imaju aktivan kooperantski odnos sa više od 25.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i pokrivaju proizvodnju na preko 150.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.