Prioritet unapređenje agrara

VIDEO K9: Bez napretka poljoprivrede nema ubrzanog ekonomskog razvoja u Vojvodini, ocenjeno je na sastanku predstavnika asocijacije Vojvodina Agrar i Pokrajinske vlade. Na sastanku je bilo reči i o konkretnim merama za unapređenje agrara.

0
169

Agrar i njegovo unapređenje su jedan od prioriteta napora Pokrajinske vlade na bržem ekonomskom razvoju Vojvodine, o čemu govori i ulaganje od 20 milijardi dinara u protekle tri godine u taj sektor.

Ovo je rečeno na sastanku koji su potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu dr Vuk Radojević održali s predstavnicima Asocijacije primarnih poljoprivrednih proizvođača „Vojvodina Agrar“.

Na skupu je bilo reči i omerama koje je Pokrajinska vlada do sada kreirala i realizovala u agraru. Ocenjeno je da su razgovori onih koji su direktno u proizvodnji i ostvaruju značajne rezultate, i onih koji kreiraju mere agrarne politike u Vojvodini, važni za preduzimanje novih mera, koje će dodatno unaprediti sektor poljoprivrede u našoj pokrajini.

Predstavnici „Vojvodina Agrara“ ocenili su da su rezultati agrarnih mera u Vojvodini već vidljivi, ali su izneli i svoje predloge kako da se olakša svakodnevno poslovanje i bolje pozicioniranje poljoprivrednih proizvođača na tržištu.

Između ostalog, na sastanku je istaknuto da bi elektrifikacija polja i automatizacija protivgradne zaštite doprinela daljem unapređenju sektora poljoprivrede.

“Vojvodina Agrar” je jedna od najvećih asocijacija u ovom delu Evrope, sa 24 članice, koje imaju aktivan kooperantski odnos sa više od 25.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i pokrivaju proizvodnju na preko 150.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.