Prioritet nove investicije i zapošljavanje

VIDEO K9: U Novom Sadu juče je boravio generalni sekretar Federacije industrijskih privrednika koji je s predstavnicima grada razgovarao o saradnji.

0
12

Prioritet novosadske administracije je dovođenje novih investicija i otvaranje radnih mesta, istakao je juče u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić na sastanku s generalnim sekretarom Federacije industrijskih privrednika Austrije Kristoferom Nojmajerom i u prisustvu ambasadora Austrije u Srbiji Kristijanom Ebnerom.

Đurić se tom prilikom zahvalio delegaciji na poseti i interesovanju za Novi Sad, dodavši da naš grad, kao lokalna samouprava, ima mnogo potencijala te istakao IT sektor kao oblast u najjačem usponu.

Gosti su upoznali predstavnike Grada sa inovativnim konceptima Federacije, koja nastoji da Austriju učini prikladnom za budućnost poslovanja.

Savez austrijske industrije je na evropskom nivou jedno od najmodernijih i najmoćnijih evropskih udruženja poslodavaca, a trenutno im je u fokusu tema deficita radne snage i politika privlačenja radnika.

Sagovornici su diskutovali i o dosadašnjim ulaganjima austrijskih kompanija u Novi Sad, naročito u sektor proizvodnje, zatim infrastrukture i industrijskih usluga, kao i eventualna saradnja domaćih proizvodnih kompanija sa austrijskim, što će, kako je rečeno, biti intenzivirano u budućnosti

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.