Prioritet je bezbednost dece

VIDEO K9: Predmet "Osnovi bezbednosti dece" uveden je u nastavu pre dve godine za osnovce četvrtog i šestog razreda, a od prošle godine i za prvake. Nadležne službe uputile su apel svim učesnicima u saobraćaju da obrate pažnju na bezbednost dece dok prolaze pored škola.

148

Početak školske godine označio je i prisustvo velikog broja dece prisutne u saobraćaju, što znači pojačanu opreznost svih učesnika radi njihove bezbednosti, rekao je ministar policije tokom druženja sa đacima u niškoj Osnovnoj školi Dušan Radović.

“Kada faktički se još uvek navikavaju na uslove u saobraćaju, kada se navikavaju na školu, kada imaju i drugačije shvatanje oko mnogih stvari. Tako da i roditeljima i učesnicima u saobraćaju i vozačima velika molba da obrate pažnju na našu decu kako bi oni bili bezbedniji. Policija je tu, policija je spremna. Dakle, sve naše aktivnosti su usmerene ka tome da sprečimo da se bilo šta bilo kom detetu u Srbiji bilo šta loše desi”, rekao je Nebojša Stefanović, ministar policije.

Aktivnosti škole, kroz rad školskih policajaca, video-nadzor i ostale mere, obezbeđuju sve uslove da deca budu maksimalno zaštićena, kazao je ministar.

On je podsetio da je na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova, pre dve godine je, za učenike četvrtog i šestog razreda osnovnih škola uveden predmet “Osnovi bezbednosti dece”, a koji od prošle godine imaju i prvaci.

“U Nišu smo u prethodnoj godini održali preko dve hiljade predavanja i danas skoro da kažem, možemo da kažemo da će se svake godine taj broj predavanja povećavati. A pored redovnih policijskih službenika u ova predavanja uključeni su i penzionisani policijski službenici koji svojim znanjem, dakle i vatrogasci naravno, koji svojim znanjem i iskustvom prenose na decu znanje iz dvanaest oblasti koje mi predajemo. I zato je moja velika molba svim učesnicima u saobraćaju, i vozačima i svim ostalima da budu oprezni, da budu pažljivi, pogotovo u ovom mesecu kada su prvaci krenuli u školu”, naveo je Stefanović.

Za decu je izvedena i predstava „Pažljivko“, koju tradicionalno za prvake organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja koja je ovoj školi donirala i poligon na kome će, kako je rečeno, deca kroz igru i učenje moći da usvoje znanja i veštine pravilnog i bezbednog ponašanja u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.