Princeza Katarina uručila novi ultrazvučni aparat za bebe Dečjoj bolnici

VIDEO K9: Novi ultrazvučni aparat za bebe dobio je danas Zavod za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i to zahvaljujući donaciji princeze Katarine Karađorđević.

0
1003

Princeza Katarina zahvalila je odboru Lajflajn Kanada, kao i crkvenom odboru Svetog Stefana u Otavi koji su učestvovali u prikupljanju sredstava za ultrazvučni uređaj.

“Povod za boravak Princeze Katarine je u suštini humanost, briga i ljubav za decu. Ja moram da kažem da njeno Kraljevsko Visočanstvo je u više navrata boravilo na našem Institutu i uvek je bila humanost, briga za decu, povod i boravak u našoj sredini”, rekao je prof. dr Jadranka Jovanović Privrodski, Služba za medicinsku genetiku.

Ultrazvučni aparat donacija je humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, a vrednost aparata je 20.000 dolara.

“Povod moje posete je donacija ultrazvuka za vašu bolnicu u vrednosti od 20.000 dolara. Donaciju je omogućila kancelarija Lajflajn u Torontu. Drago mi je da će vam ova donacija bar malo olakšati rad sa pacijentima i njima olakšati boravak u bolnici. Moja fondacija striktno radi na tome da se zahtevi bolnica ispune”, istakla je princeza Katarina Karađorđević.

Ovaj aparat je drugi u nizu velike donacije Lajfland Kanada, a prethodni uređaj ove vrste princeza Katarina uručila je Institutu za majku i dete na Božić ove godine. Prvi aparat koji je princeza Katarina donirala bio je bolnici u Tiršovoj pre 24 godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.