Primopredaja studija “M”

VIDEO K9: U Novom sadu je danas obavljena predaja objekta Radio Novog Sada i Studija „M“ u nadležnost Pokrajinske vlade.

0
26

Objekat u kojem su smešteni Radio Novog Sada i Studio „M“, koji je bio u vlasništvu Radio-televizije Vojvodine, predat je u nadležnost Pokrajinske vlade, gde navode da će, nakon rekonstrukcije, Studio M i u budućnosti nastaviti da funkcioniše kao i do sada, nudeći koncertne i kulturne sadržaje.

Planirano je da u prostorijama Radio Novog Sada, kako je naveo, bude smeštena kulturna baština 20. veka, arhiva filma, stripa, književnosti koja će biti digitalizovana i na jednom mestu predstavljena u modernoj formi.

Zgrada Radio Novog Sada nastala je kao Dom novosadske zanatske mladeži i sagrađena je pre Tanurdzićeve palate i zgrade Banovine, podsetio je direktor RTV-a, koji se osvrnuo na istoriju jednog od najznačajnijih objekata u gradu.

Studio „M“, arhitektonsko delo Pavla Žilnika, zaštitni je znak Radio Novog Sada, izgrađen šezdesetih godina prošlog veka i jedini je prostor u gradu koji u sebi spaja koncertnu dvoranu i studio za snimanje i prenose.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.