Primopredaja opreme vatrogascima

VIDEO K9: Na trgu slobode u Novom Sadu juče je obavljena svečana primopredaja opreme vatrogascima iz našeg grada nabavljena sredstvima Ministarstva unutrašnjih poslova.

0
9

Povodom primopredaje opreme, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Srbije, na Trgu slobode u Novom Sadu, održani su prezentacija istorijata razvoja deobrovoljnih vatrogasnih društava, prikaz vežbi i predstavljena je nabavljena oprema.

Ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, je tom prilikom poručio da je vrlina pripadnika vatrogasnih društava spremnost da pomognu bez nagrade, slave i časti.

Ministru Vulinu ovom prilikom uručen je Počasni vatrogasni krst, najveće priznanje koje dodeljuje Vatrogasni savez Srbije civilnom licu.

Smotri, u kojoj je učestvovalo 200 vatrogasnih društava iz cele Srbije, prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, koji je istakao da vatrogasna društva decenijama, pa i vekovima, predstavljaju oslonac građanima u nevolji.

Istorijat razvoja dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji od 1852. do 2021. godine, predstavljen je postavkom vatrogasnih vozila, od najstarijeg iz 1857. godine, pa do onog iz 2015. godine, uz prateću posadu u odelima iz tih perioda.

Takođe predstavljena su vozila koja se koriste u operativnom sastavu DVD, a neka od tih vozila su donacija MUP-a.

MUP je inače donirao i 44 rashodovana vozila Dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Srbiji, dok je Grad Novi Sad obezbedio 57 kompleta uniforme za dobrovoljne vatrogasce.

Podmladak Dobrovoljnih vatrogasnih društava Srbije, uzrasta od 7 do 16 godina, izveo je vežbu – rad sa brentačama i postavljanje usisne pruge za motornu pumpu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.