Primedbe na Nacrt plana regulacije Adica

VIDEO K9: Okončan je javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije Adica. Sugrađani koji su u međuvremenu dostavljali svoje primedbe na ovaj nacrt, danas su u Skupštini grada imali priliku da ih obrazlože na sednici Komisije za planove.

388

Oko dvadesetak primedbi, predloga i sugestija pristigno je članovima Komisije za planove Skupštine grada na Nacrt plana detaljne regulacije naselja Adice.

“Izneto je, podneto je negde oko dvadesetaki primedbi 21 ili 22, većim delom se primedbe odnose na probleme građana prilikom formiranja novih ulica, novih regulacija i praktično odvajanjem delova njihovih privatnih parcela da bi se mogle formirati te regulacije, pa su i primedbe usmerene u tom pravcu da se što manje odvaja od privatnih parcela”, rekao je Radonja Dabetić, predsednik Komisije za planove.

Jedan od podnosilaca primedbe, Rade Radošević, naveo je da ima nameru da napravi objekat u ovom delu grada, koji međutim estetski odudara estetski od onoga što su urbanisti predvideli, mada je, prema njegovim rečima, većina objekata u neposrednoj blizini sličnog izgleda.

“Konkretno, radi se o erkerima koji su izvučeni tj. balkonima na spratovima da isti takvi erkeri i balkoni budu u potkrovljima jer u okrežunju su svi napravljeni tako, a grad se izgleda drži nekog pravilnika, konkretno u Urbisu, koji je nekih osamdesetih, devedesetih godina rađen. Ja smatram da je to zastarelo i da bi moglo malo da se modernizuje i nadam se da su ljudi iz ove komisije izašli na teren da vidi kako izgledaju svi ti objekti u okolini, pa da u skladu sa tim dozvole i gradnju ovih najnovijih objekata koji mogu da se grade po novom detaljnom urbanističkom planu”, naveo je Radošević.

Zainteresovani sugrađani koji su tokom trajanja javnog uvida ovog Nacrta dostavili svoje pisane primedbe, na ovoj sednici imali su mogućnost da ih obrazlože članovima Komisije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.