Prijem za zlatne rvače

VIDEO K9: Svečani prijem za svetske šampione u rvanju, Sebastijana Nađa i Matu Nemeša, koji žive i treniraju u Vojvodini, upriličen je danas u zgradi Pokrajinske vlade.

0
30

Povodom istorijskog uspeha rvačke reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu, za osvajače zlatnih medalja Sebastijana Nađa i Matu Nemeša, kao i delegacije Rvčakog saveza Srbije i Rvačkog saveza Vojvodine organizovan je svečani prijem u zgradi Banovine.

Čestitajući rvačima, predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, ocenio je da su naši reprezentativci prikazali vrhunsko umeće, koje je rezultirao sjajnim dostignućima i još jednom potvrdom da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona. Mirović je podsetio da je Pokrajinska vlada uvek pružala podršku radu Saveza, naročito 2017. i 2019. godine kada su evropska prvenstva u rvanju održana u Novom Sadu i dodao da će tako biti i u budućnosti, a sve u cilju stvaranja još kvalitetnijih uslova za bavljenje ovim sportom.

Svetski šampioni su objasnili zašto su odabrali baš ovaj sport.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u rvanju u Beogradu od 10. do 18. septembra okupilo je 800 sportista iz 80 zemalja, a Srbiju je predstavljalo 12 rvača. Izuzetan uspeh – ukupno četiri zlatne medalje, sve u disciplini grčko-rimski stil, pored Nađa i Nemeša, ostvarili su i reprezentativci Ali Arslan i Zurab Datunašvili, dok je bronzanu medalju, u slobodnom stilu, osvojio Stevan Andrija Mićić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.