Prijem za volontere u Nedelji Crvenog krsta

VIDEO K9: Povodom Nedelje Cvrenog krsta Vojvodine, pod sloganom ,,Ljubav", upriličen je prijem prijem predstavnika i volontera Crvenog krsta Vojvodine u zgradi Pokrajinske vlade.

171

Prijem predstavnika i volontera Crvenog krsta Vojvodine upriličen je pod sloganom ,,Ljubav” u zgradi Pokrajinske vlade povodom Nedelje Crvenog krsta Vojvodine od 8. do 15. maja.

“Uzbuđen sam i zbog toga što smo baš u ovoj nedelji, Nedelji Crvenog krsta, želeli celokupnoj javnosti da prikažemo da među nama žive ljudi koji su zaslužili da se o njima govori i češće i više, i raznovrsnije i otuda ideja da napravimo prijem za vas, za volontere Crvenog krsta iz cele Vojvodine”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada će, kako je najavio, usvojiti novu praksu redovnog finansiranja troškova oporavka najmlađih članova iz socijalno ugrženih porodica, a tim povodom su u ovoj godini iz pokrajinskog budžeta izdvojena značajna finansijska sredstva.

Oko 17 hiljada volontera radi u Crvenom krstu Vojvodine, i ta pomoć je veoma dragocena, istakao je predsednik Crvenog krsta Vojvodine.

“Veoma smo ponosni na vas volontere kojih samo u okviru Crvenog krsta Vojvodine ima oko 17 hiljada. Vaša pomoć nam je veoma dragocena i samo u protekloj godini ste svojim radom ostvarili oko 300 hiljada volonterskih sati, to je zaista izuzetna vrednost i izuzetna pomoć”, istakao je Dejan Ukropina, predsednik CK Vojvodine.

Crveni krst Vojvodine ima veliki broj partnera, od kojih je, kako je istakao, najznačajniji upravo Pokrajinska vlada, koja je u prethodne tri godine povećala izdvajanja iz budžeta za rad Crvenog krsta Vojvodine sa 10 na 18 miliona dinara, kopliko je u te svrhe opredeljeno ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.