Prijem za učesnike Dečjeg festivala “Mali jesmo, al igrati znamo”

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić primio je organizatore i učesnike trećeg dečjeg folklornog festivala ''Mali jesmo al igrati znamo''.

602

Manifestaciju, koja će biti održana danas u 18.00 časova u Koncertnoj sali zgrade ”NIS-a”, organizuje KUD ”Svetozar Marković”, a učestvuju dečji ansambli iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

“Kulturna baština i folklor predstavljaju deo našeg identiteta i veoma nam je drago što je Novi Sad domaćin ovom festivalu, a posebno što je reč o dečjim ansamblima. Manifestacija koja okuplja učesnike iz čitavog regiona na dobar način upotpunjuje sliku Novog Sada kao Evropske prestonice kulture za 2021. godinu. Gradska uprava podržava sve kvalitetne programe u kulturi, i drago nam je što je veoma bogata ponuda sadržaja koji se bave očuvanjem tradicije nacija koje žive na našim prostorima. Želim vam da ponesete najlepše uspomene iz Novog Sada i uveren sam da će publika večeras uživati u koncertu”, naglasio je Dalibor Rožić.

Kulturno umetničko društvo ”Svetozar Marković” jedno je od najstarijih i najtrofejnijih kulturno umetničkih društava u Republici Srbiji, a svoju aktivnost ostvaruje kroz mnogo sekcija kao što su folklorne sekcije različitih uzrasta, ženska pevačka grupa, hor, narodni orkestar, veliki tamburaški orkestar, dečiji orkestar, kao i kroz nekoliko škola.

Direktor KUD ”Svetozar Marković” Zoran Pavlović zahvalio se na prijemu povodom dečjeg folklornog festivala ”Mali jesmo al igrati znamo”, ali i na podršci koju Grad Novi Sad putem resorne uprave pruža njihovom radu.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.