Prijem za svetske prvake u basketu

Reprezentaciju Srbije u basketu „3 na 3“, osvajače titule svetskog prvaka Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Ždera i Marka Savića, primili su danas u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

440

Basketaši su od 11. do 15. oktobra u kineskom Gvandžou osvojili Svetsko prvenstvo, kada su u finalu savladali Sjedinjene Američke Države.

Dušan Domović Bulut je tom prlikom naveo da je njegova ekipa imala kontinuiran uspeh od 2012. godine kada su i prvi put bili primljeni u Gradskoj kući povodom velikog uspeha.

“Morali smo malo da se borimo protiv stereotipa i da pokažemo da je basket ozbiljan sport, a da smo mi profesionalni sportsti i da vredno radimo na tome da ga promovišemo na najbolji način. Mi smo i dalje veoma motivisani i uvek ciljamo na najsjajnije odličje. Iz godine u godinu, iz turnira u turnir susrećemo se sa dosta usputnih problema, ali sve prevazilazimo i nalazimo najbolji način da se zabavimo u svemu ovome što radimo”, rekao je Bulut.

Cvjetićan je istakao da su Dušan, Marko, drugi Marko i Dejan podigli basket „3 na 3“ na viši nivo.

“Amerikanci su nas pobedili u košarci u finalu na Olimpijadi u Riju, ali mi smo uzvratili pobedom i apsolutnom dominacijom naše reprezentacije u basketu u Kini. Basket je sport koji je poprimio ozbiljne razmere u celom svetu, a gradonačelnik Miloš Vučević i ja smo tu da u ime Grada porazgovaramo sa zlatnim momcima i da čujemo od njih kako Grad može da stane iza njih i konkretno pomogne u svim daljim aktivnostima”, naveo je Cvjetićanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.