Prijem za ruske učenike i gimnazijalce

VIDEO K9: Učenike iz Gimnazije broj 13 i Horskog koledža iz grada pobratima Nižnjeg Novgoroda iz Ruske Federacije, koji borave u poseti Novom Sadu i svojim vršnjacima iz Gimnazije "Isidora Sekulić" primio je danas u Skupštini grada predsednik parlamenta Zdravko Jelušić. Obraćajući se učenicima, predsednik novosadske Skupštine Zdravko Jelušić poručio je da Novi Sad želi da ohrabri učenike Gimnazije "Isidore Sekulić", ali i sve mlade u gradu u namerama i željama da imaju prijatelje iz celog sveta.

0
446

Rusija za nas uvek ima posebno mesto, rekao je predsednik Skupštine, istakavši da je potrebno da mladi ljudi na ovakav način prave čvrste veze između dva bratska naroda i da produbljuju saradnju dva grada pobratima.

Gimnazija “Isidora Sekulić” pre devet godina uspostavila kulturno-prosvetnu saradnju sa Gimnazijom br. 13 iz Nižnjeg Novgoroda, a od pre tri godine i saradnju sa Horskim koledžom iz istog grada, podsetila je direktorka Gimnazije mr Ružica Vukobratović.

“U proteklih devet godina, 45 profesora i 30 učenika posetilo je Nižnji Novgorod. To je veliko bogatstvo i za nas i za naše prijatelje iz Rusije. Na taj način razmenjujemo sve ono što je vezano za obrazovanje. Zahvaljujući saradnji sa našom gimnazijom, na Univerzitetu “Lobočevski” otvoren je Srpski centar, na kome studiraju dva bivša učenika Gimnazije “Isidora Sekulić”, navela je Vukobratović.

Pomoćnica direktora Gimnazije br. 13 Neli Fedulova istakla je da je do sada u posetama učestvovao 61 profesor i 28 učenika.

Učenici i profesori iz Gimnazije broj 13 i Horskog koledža gosti su Gimnazije “Isidora Sekulić” od 20. do 25. marta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.