Prijem za predstavnike OPENS-a i mlade iz Kaškaiša

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković i načelnik Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimir Mastilović primili su predstavnike OPENS-a i mlade iz portugalskog grada Kaškaiša koji je proglašen Omladinskm prestonicom mladih za 2018. godinu.

0
960

Mladi iz Kaškaiša borave u Novom Sadu u okviru razmene koja je deo projekta „GLOCAL EUROPE“ finansiranog od strane Evropske Komisije, a čiji je cilj da mlade iz oba grada upozna sa programima i aktivnostima prestonice mladih.

“Drago mi je što mogu da vas ugostim i pozdravim u ime grada Novog Sada koji dobio priliku da se predstavi kao Omladinska prestonica Evrope 2019. godine, ali i Evropska prestonica kulture 2021. godine. Ta dva projekta za nas su izuzetno važna, jer podrazumevaju investicione poduhvate koji za sobom povlače kvalitativne društvene promene. Smatramo da su mladi, umetnost i kultura pokretači ukupnog razvoja i zbog toga i radimo na formiranju Kreativnog polisa koji će biti rezervisan za sve aktere kulturne i kreativne industrije. Kao Grad želimo da stvorimo što bolji ambijent da oni koji imaju inovativne ideje mogu da ih realiziuju i tako doprinesu opštem boljitku. Novi Sad i Kaškaiš dele jedan isti cilj, a to je da se pokažu kao najbolje Omladisnke prestonice Evrope i verujem da ćemo u tome biti podjednako uspešni”, rekla je Ljiljana Koković.

U ime OPENS tima Koordinatorka za međunarodnu saradnju Valentina Antić je rekla da je razmena mladih izuzetno značajna, jer oni kroz neformalno obrazovanje uče o poštovanju ljudskih prava, različitosti i inkluziji, kao i o kulturi, gradu i zemlji odakle dolaze.

“Tokom boravka u Novom Sadu, mladi će realizovati deo radionica koje su pripremali u školi „Milan Petrović“ i upoznati se sa radom omladinskih organizacija iz Novog Sada. S obzirom na to da je Kaškaiš Omladinska prestonica Evrope 2018. godine, mladi iz Novog Sada će uzvratiti posetu sledeće godine i imati priliku da učestvuju u nekom od njihovih programa”, rekla je Valentina Antić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.