Prijem za novinare u Banovini

VIDEO K9: Pokrajinska vlada podržava javnost svog rada, kao i medije i njihovo izveštavanje, ne mešajući se u njihovu uređivačku politiku, ocenila je danas pokrajinska sekretarka za javno informisanje Dragana Milošević na svečanom novogodišnjem prijemu za novinare.

146

I u ovoj godini obezbeđena je kontinuirana podrška medijima, kao i izuzetna saradnja sa njima, ocenila je pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare priređenom u zgradi Pokrajinske vlade u kojoj, kako je navela, kritike, shvataju kao podstrek za dalji rad.

“O tome svedoče svakako i finansijski pokazatelji. O tome smo pričali i prošle godine na takođe jednom tradicionalnom prijemu za vas kada smo konstatovali da saziva ove aktuelne Pokrajinske vlade, dakle od 2016. te godine smo zaista u velikoj meri uvećali sredstva upravo za finansiranje vašeg rada”, navel aje Milošević.

Ona je istakla dai i kontinuiranu finansijsku podršku za 22 lista čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, koja je povećana tokom ove godine.

“Kada to kažem, a ponoviću, mislim da nije zgoreg, sa nekih skromnih 15 miliona dinara koliko je tada bilo izdvajano za listove, odnosno podršku za 22 lista na 8 jezika nacionalnih manjina, odnosno nacionalnih zajednica. Taj iznos smo dostigli do 70 miliona. Ako vam isto kažem da smo povećali budžet za projektno sufinansiranje i da su ti iznosi sa 264 miliona povećani na 312 miliona to zaista govori samo u prilog činjenici da ova pokrajinska vlada zaista itekako vodi brigu o medijima””, kazala je Milošević.

Ona je dodala i da su u ovoj godini izdvajanja putem projektnog sufinansiranja povećana sa 15 na 70 miliona dinara što, kako je istakla, govori u prilog činjenici da pokrajina posebno vodi računa o 300 medija, koliko ih ima na teritoriji Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.