Prijem za koordinacioni odbor OSI

VIDEO K9: Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, kao i Međunarodnog dana ljudskih prava u Skupštini Novog Sada danas je razgovarano o problemima sa kojima se svakodnevno susreću osobe sa invaliditetom.

0
10

Svečani prijem za predstavnike Udruženja Koordinacionog odbora osoba sa invaliditetom Grada Novog Sada danas je upriličen u gradskom parlamentu, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, kao i Međunarodnog dana ljudskih prava.

Predsednica Skupštine Grada Jelena Marinković Radomirović je tom prilikom ocenila da Novi Sad odgovornom socijalnom politikom pridaje veliku pažnju organizacijama koje se bave osobama sa invaliditetom, pružajući im finansijsku podršku za njihove aktivnosti i rad.

Ona je pozvala udruženja da ističu svoje potrebe, jer upravo te organizacije prve pružaju pomoć, informacije i savete osobama sa invaliditetom.

Predstavnici Koordinacionog odobra zahvalili su se na podršci i pomoći koju im Grad pruža te predstavili aktivnosti i planove organizacija pri odboru, kao i probleme sa kojima se susreću, među kojima su najčešće fizičke barijere, školovanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.