Prijem za đake sa KiM

VIDEO K9: Našem gradu u poseti je grupa učenika sa Kosova i Metohije, koja će do nedelje imati priliku da se druže sa svojim vršnjacima i vide znamenitosti Novog Sada i Fruške gore.

157

Grupa od 45 osnovaca sa svojim vaspitačima i nastavnicima iz kosovsih opština Ranilug i Parteš od juče su u poseti našem gradu.

Dolasci osnovaca sa Kosova i Metohije u severnu srpsku pokrajinu petu godinu za redom organizuju se u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada.

Danas su posetili zgradu Banovine, gde je za njih priređen svečani prijem i uručeni im i pokloni pred početak školske godine.

“Za nas je ovo veliki događaj, jer deca sa Kosova i Metohije zahtevaju našu veliku brigu, našu pažnju, zato što žive na jednom istorijski važnom mestu i mestu koje je nama u srcima na Kosovu i Metohiji. I zbog toga, uvek sa posebnom pažnjom, sa emocijama doživljavamo ovaj susret. A i sa jednom velikom željom da vi draga deco upoznate druge krajeve naše Srbije, da upoznate srpsku Vojvodinu, da upoznate Novi Sad o kojem su naši preci govorili kao o srpskoj Atini, a to je zbog toga što je ovde sedište naših najznačajnijih kulturnih, prosvetnih institucija”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Deca iz ovih opština tokom boravka u našem gradu, kako je rekao, imaju priliku da se kroz druženje sa svojim vršnjacima upoznaju sa Vojvodinom i običajima ljudi koji ovde žive u miru i toleranciji.

Planirano je da đaci posete Frušku goru, kao i ostale kulturno – istorijske znamenitosti grada, a tokom boravka u Novom Sadu do 25. avgusta, za njih je obezbeđen smeštaj u ŠOSO “Milan Petrović”.

Deca su juče ugošćena i u Gradskoj kući, gde je danas priređen prijem za predsednika Opštine Ranilug Vladicu Aritonovića, potpredsednika te opštine Davora Petkovića i predsednika Opštine Parteš Dragana Petkovića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.