Prijem za ambasadora Rusije

VIDEO K9: Novi ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan - Harčenko u poseti je Novom Sadu, gde je razgovarao s predsednikom Pokrajinske vlade.

0
137

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarao je s predsednik Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem o proširivanju saradnje i intenziviranju kontakata AP Vojvodine i ruskih oblasti.

Tradicionalno dobre odnose dve zemlje karakteriše odnos prijateljstva i partnerstva. Brojne su mogućnosti za proširivanje saradnje, posebno u oblastima poljoprivrede, prehrambene i automobilske industrije, ocenjeno je na sastaknu održanom u Pokrajinskoj vladi.

Postoji prostor za intenziviranje saradnje, posebno u oblasti privrede, a Vojvodina ima veliki potencijal za direktne investicije kroz postojanje 11 industrijskih zona koje smo izgradili širom AP Vojvodine, naveo je Mirović, koji je istakao i uspostavljanje saradnje sa Nižnjegorodskom i Arhangelskom oblasti.

Pored strateških odnosa sa Republikom Srbijom, Ruska Federacija želi da ojača međuregionalnu saradnju između, u kojoj vidi veliki potencijal za povezivanje, rekao je nakon sastanka ambasador Bocan-Harčenko.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.